• Немате производи во кошничката.

ДОБРО УТРО КРЕАТИВЦИ 3.0


Добро утро на сите! Време е за големиот Скалаџиски празник „Добро утро креативци“


Целта на овој настан е на едно место да се соберат и претстават актуелните случувања во креативните индустрии, уметноста, дизајнот, културата и образованието. Оваа година програмата ќе вклучува панел дискусии, галериска изложба и музички перформанс. Фокусот на настанот ќе биде кон образованието и новите технологии како и дигиталните трендови.

ПЕТОК / 26 МАЈ // Public Room


ОТВОРЕНА РАСПРАВА // 18:30 – 20:00

„Утрото по 2023 година“, или како AI технологиите ќе влијаат на креативните индустрии, со:

⌁ Небојша Гелевски – Бане

⌁ Владимир Јанчевски

⌁ Матеј Богдановски

⌁ Кристина Крагујевска

⌁ Дејан Џолев

7-ма СКАЛА ИЗЛОЖБА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ // 20:00 – 21:30

На конкурсот пристигнаа 72 дела [медиуми: сликарство, графика, илустрација, плакат, фотографија, цртеж, колаж, скулптура, комбинирани техники, видео] од 58 автори.

Жирито, во состав:

Дејан Џолев [главен уредник на Скала магазин];

Андријана Антова [уредник на дизајн];

Ана В’чкова [уредник на фотографија];


одлучија:

УЧЕСНИЦИ:

Алтин Адеми;

Александра Белеска;

Александра Стојковска;

Александар Стевананџија;

Ана Марија Бараковска;

Ана Стојанова;

Анастасија Димкова;

Андреј Јаневски;

Андреј Крстевски;

Емилија Пејоска;

Иван Коминовски;

Ивона Јанчевска;

Јана Матевска;

Јелена Рангелова;

Јована Вуковиќ;

Јована Цинцароска;

Корина Атанасова;

Лиса Велкова;

Марија Стоименов;

Мартин Димитров;

Мила Јовановска;

Михаела Колевска;

Немања Пејиќ;

Росица Алексовска;

Сандра Котевска;

Сара Андоновска;

Станка Џекова ;

Тамара Блажевска;

Флета Селмани;

+

Андријана Антова;

Aна В’чкова;

Дејан Џолев.


На изложбата ќе бидат прогласени најдобри три дела, кои ќе бидат наградени од Школата за дизајн SKALA School – Џолев и уметностите со вреднoсен фонд од 180.000 ден.


МУЗИЧКА ПРОГРАМА // 21:30

Миа Перевска акустичен амбиентален сет со AI генерирана визуелизација.


Ве очекуваме!


Ние сме SKALA School 
11 Години // Академии за дизајн [прочитај повеќе]


добро утро креативци 3 - скала магазин - саем за креативни размисли


Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ