• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 17.10 - 23.10.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 17.10 – 23.10


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •17.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Не се клади на Енглези / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ВТОРНИК • 18.10.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Дата база / Галерија ФЛУ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Анатомија на копнежот – Ване Костуранов / МКЦ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Само глас / МНТ
20:00 / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

СРЕДА • 19.10.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Скротителка на змејови – хаи[бун]наку од Дијана Петкова / Дом на култура Кочо Рацин
20:00 / ТЕАТАР / Подрум / Театар за деца и малдинци
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ЧЕТВРТОК • 20.10.2022
19:00 / ТЕАТАР / Лажеш Мелита / Театар за деца и младинци
20:00 / ИЗЛОЖБА / Aкт – Ненад Тонкин / НУЦК Трајко Прокопиев / Куманово
20:00 / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Животот на Молиер / МНТ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Изложба на Марио Манески / Che Cafe Bar
20:00 / МУЗИКА / Буица / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ПЕТОК • 21.10.2022
18:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Страшна ноќ од Славко Јаневски / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Марио Манески / Che Cafe Bar
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек]/ ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

САБОТА 22.10.2022
12:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Приказна за малиот Уг од Ирина Атанаскова / Morris Caffe Bar
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Марио Манески / Che Cafe Bar
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

НЕДЕЛА • 23.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Кенди / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Марио Манески / Che Cafe Bar
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / Kонкурс за годишната стрип награда „ЛИФТ“ #5 / Издавчка куќа Темплум
[во тек] / ДИЗАЈН / МОТ – Повик за учество на домашни продукции / MКЦ

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ