• Немате производи во кошничката.
TOP

ТВОРЕЧКА ЖЕД: ДАВОР КЕШЌЕЦРОКЕНРОЛ

 

Она што е значајно за делата на Давор е нивната ослободеност.

 

Доста интересно, што таа истата ја има пронајдено преку дисциплината која ја стекнал при своето искуство со графиката. Во класа на проф. М-р Зоран Јакимовски, при ФЛУ, се здобил со знаењата кои сега ги применува во сликарството. Неговите дела се прецизно пресметана спонтаност. Тој е уметник кој го набљудуваме и следиме со голема љубопитност.

 

 


_________________________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Диме Данов Стојан Ајтов
МОНТАЖА Виктор Стојков
ACC Стојан Ајтов
МУЗИКА D’DALTONS 

Mултидисциплинарен уметник. Некои од вас ќе го препознаете од поетски збиднувања, други од фотографски кругови... А ние го запознавме како студент на Академијата за визуелни уметности во Џолев и уметностите. Одличен познавач на филмската уметност, светската литература, љубопитен истражувач, трпелив сонувач.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ