• Немате производи во кошничката.
Image Alt

Автор: Драги Неделчевски

Активен и плоден фотограф повеќе од 40 години. Автор е на неколку самостојни изложби, претставени дома и надвор. Дел е од основачите на фото група „Чкрап!“ и креативната заедница Creative Exchange. Автор е на неколку монографии, како и ко-автор на првата книга за македонски фотографи „12 македонски фотограф[к]и“. Неговото богато искуство го споделува со студентите по фотографија во Џолев и уметностите, но денес и во Скала!

Еден автор сака своето авторско дело да го објави во јавноста. Размислува таквата објава да ја направи

Според Дигиталниот речник на македонскиот јазик, зборот „напор“ е именка од машки род и значи

„Правиме фотографии за да разбереме што ни значат нашите животи.“ Ралф Хатерсли (Ralph Hattersley)

„Целата поента на фотографирањето е да не мора да ги објаснувате работите со зборови“ -

Она што ја прави фотографијата чуден изум е тоа што таа се состои од два

Има една работа што фотографијата мора да ја содржи, а тоа е хуманоста на моментот

НАМЕСТО ВОВЕДНе знам зошто прифатив да пишувам колумни за Скала Магазин. Дејан Џолев ме покани