• Немате производи во кошничката.
TOP
Image Alt

Театар

Необјавени монолози кои биле дел од истражувачки процес на театарскиот пеформанс „Актер-Човек“.

Разговор со Теа Беговска [театарска режисерка, едукатор и автор на ТВ емисијата „Културо“]

Дали дрвото коешто паѓа во длабочината на шумата, без да произведе звук надалеку, е немо

Необјавени монолози кои биле дел од истражувачки процес на театарскиот перформанс „Актер-Човек“ од режисерката Теа

Кога Творецот сака да го замолчи зборот, му дава миг од вечноста: - гласот на

Хаосот на македонскиот политички „концептуализам“ / Како се слика театарот на хаосот? / Актуелниот политички

Необјавени монолози кои биле дел од истражувачки процес на театарскиот пеформанс „Актер-Човек“

НЕОБЈАВЕНИ МОНОЛОЗИ КОИ БИЛЕ ДЕЛ ОД ИСТРАЖУВАЧКИ ПРОЦЕС НА ТЕАТАРСКИОТ ПЕРФОРМАНС „АКТЕР-ЧОВЕК“ ОД РЕЖИСЕРКАТА ТЕА

I. Театарот е колективен чин - но целта е поединечна (како и самиот живот) Актерот секогаш треба