• Немате производи во кошничката.
TOP

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ✰ 19-25.07
Не е проблем да се предава за слободата, проблем е како да бидеме слободни! – Стефан Сидовски – Сидо

[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК • 19.07.2021
18:00 / ФИЛМ / Ане ја нема / Cinedays / Кино Милениум
20:30 / ФИЛМ / Грипот на Петров / Cinedays / Градски парк
21:00 / ФИЛМ / Патувачкото кино на МакеДокс / Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ
хх:хх / СЛИКАРСТВО / Дрен 2021 / 11 уметници / ЦК „Марко Цепенков“ / Прилеп

ВТОРНИК • 20.07.2021
20:00 / ИЗЛОЖБА / Портрети од уметници / Сашо Алушевски / КИЦ
20:30 / ФИЛМ / Quo vadis, Aida? / Cinedays / Градски парк
22:30 / ФИЛМ / Бенедета / Cinedays / Градски парк
21:00 / ФИЛМ / Егзил / Cinedays / Парк Ибни Пајко
21:30 / ФИЛМ / Nowhere special / Cinedays / МКЦ
22:30 / ФИЛМ / Dear Comrades! / Кино Милениум
23:00 / ФИЛМ / Мир и хармонија / Cinedays / Парк Ибни Пајко
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

СРЕДА • 21.07.2021
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / Помалку измамени / Александар Михајловиќ / Буква
20:30 / МУЗИКА / Акустичен концерт со Хана Корнети / Beach Film Festival / Охрид
21:15 / ФИЛМ / Сите ќе умреме / Beach Film Festival / Охрид
21:40 / ФИЛМ / Moon, 66 questions / Beach Film Festival / Охрид
22:50 / ФИЛМ / Црно и бело / Beach Film Festival / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

ЧЕТВРТОК • 22.07.2021
20:30 / КОНЦЕРТ / Магијата на италијанската опера / Антонио Сарнели Де Силва / Паоло Шибилиа / Даут Пашин Амам
21:00 / ФИЛМ / Анимирани филмови / Beach Film Festival / Охрид
21:10 / ФИЛМ / Студентски кратки филмови /Beach Film Festival / Охрид
22:00 / ФИЛМ / Ќеиф / Beach Film Festival / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

ПЕТОК • 23.07.2021
21:00 / ФИЛМ / Кратки филмови / Beach Film Festival / Охрид
21:50 / ФИЛМ / Human factors / Beach Film Festival / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

САБОТА • 24.07.2021
20:30 / ТЕАТАР / Фамилијарна посета во 03:14:07 – 7 минути порано / СЦ Борис Трајковски
20:30 / МУЗИКА / Француски шансони / Џон Илија Апелгрен / Куршумли Ан
21:00 / УМ ЕТН ОСТ / Место на спојување / Кристина Пулејкова / Охрид
21:00 / ФИЛМ / Кратки филмови / Beach Film Festival / Охрид
21:00 / ФИЛМ / Honey cigar / Beach Film Festival / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

НЕДЕЛА • 25.07.2021
21:30 / ФИЛМ / Ромео и Јулија / Beach Film Festival / Охрид
22:00 / ФИЛМ / Homo /Beach Film Festival / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијатаКОНКУРСИ

РОК 30.07.2021 / МакеДокс
РОК 20.08.2021 / Антево перо


ФЕСТИВАЛИ


15/21.07 / Филм фактор 20 / Cinedays
19/26.07 / МакеДокс
21.06/30.07 / Скопско лето
12.07/08.08 / Охридско лето
13/14.08 / Д Фестивал
15/21.08 / Здраво Млади
03/04.09 / BOSH Festival

 ____
ПРИГОТВИЈА


Уредник на рубрика: Анастасија Милевска
Илустрација: Андреј Павлов [Тема: Слобода]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ