• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 02.05-08.05


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК • 02.05.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ВТОРНИК • 03.05.2022
20:00 / ТЕАТАР / Чудесна терапија / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / Не се клади на Енглези / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

СРЕДА • 04.05.2022
19:30 / ИЗЛОЖБА / 2 Соби, Пандемија и Јас. / Рудиќ Галерија
19:30 / ФИЛМ / Три дена култура 4 / СУГС Никола Карев
20:00 / ТЕАТАР / Кармен / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ЧЕТВРТОК • 05.05.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко прокопиев / Куманово
19:00 / ТЕАТАР / Некој нека ми каже колку сум важен / Театар за деца и младинци
19:30 / ТЕАТАР / Три дена култура 4 / СУГС Никола Карев
20:00 / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
20:00 / ТЕАТАР / Пандорината кутија: Наследството на ќерката / МКЦ
20:30 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Глава што лебди / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ПЕТОК • 06.05.2022
19:30 / ИЗЛОЖБА / МУЗИКА / Три дена култура 4 / СУГС Никола Карев
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

САБОТА • 07.05.2022
12:00 / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
19:00 / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
20:00 / ТЕАТАР / Странци / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / My name is Goran Stefanovski / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

НЕДЕЛА • 08.05.2022
20:00 / МУЗИКА / Дуке Бојаџиев / Градски парк
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokio glitched – Симона Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУКОНКУРСИ
[во тек] / КОНКУРС / Добро утро креативци / Скала магазин


ФЕСТИВАЛИ
06.05 / МУЗИКА / Скопски градски фестивал VOL. 3 / Градски парк

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ