• Немате производи во кошничката.
Дизајн азбука со .Ана В'чкова, алумни студент на Академијата за визуелни уметности при „Скала“ | Skala Magazine

Дизајн азбука: Ана В’чковаОфицијално и единствено писмо на поими и илустрации на Ана В’чкова, студентка на академијата за визуелни уметности при Школата за дизајн и уметност Скала.

Исто така таа е [дипломирана] сликарка. Времето го поминува пред нејзините платна, но често практикува и да го комбинира сликарството со други техники, во последно време со фотографија. Со другарките и другарите зборува за уметноста – онаа што помина и онаа што следи.

 


 

А // Акт, приказ на голо човечко тело и Anne Brigman која што е визионерка во модерната фотографија со фокус на женски актови;

З // Зенит СЛР камера, прекрасно наследство од татко ми;

Ј // Jaс! И прашањето која сум јас, прашање кое вечно ќе си го поставувам, секој пат продолжувајќи го одговорот;

С // Светло во сликарство, светло во фотографија, набитниот елемент;

У // Урлих Зејдл..


_________________________________

РЕЖИЈА Дејан Џолев
КАМЕРА Давид Пројковски
МОНТАЖА Давид Пројковски
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

+ ИЛУСТРАЦИЈА: Ана В’чкова


_____
Фотографија / Концепт и обработка [насловна]:  Дејан Џолев
Сет асистент: Андријана Антова + Давид Пројковски + Стефани Караџоска + Ана В’чкова
Пост-продукциски асистент: Антионио Станков
Техничка логистика: Ангела Николовкска + Бојана Стоилковска + Крсто Златков 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ