• Немате производи во кошничката.
Image Alt

Автор: Суад Беговски - Сухи

Актер, голем познавач и аналитичар на театарската и филмската уметност. Неговата кариера започнува уште како студент на Факултетот за драмски уметности во Скопје, кога патува низ најзначајните театарски случувања во Југославија. По дипломирањето неколку години работи во театарот на Roberto Culi „Theater a.d. Ruhr“ во Mulhajm. Денес сигурно ќе се сетите на неговото последно филмско остварување „Попот“ од „Господ постои, името ѝ е Петрунија“.

Еден автор сака своето авторско дело да го објави во јавноста. Размислува таквата објава да ја направи

Дали дрвото коешто паѓа во длабочината на шумата, без да произведе звук надалеку, е немо

Кога Творецот сака да го замолчи зборот, му дава миг од вечноста: - гласот на

Хаосот на македонскиот политички „концептуализам“ / Како се слика театарот на хаосот? / Актуелниот политички

I.Театарот е колективен чин - но целта е поединечна (како и самиот живот)Актерот секогаш треба