• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 08.08 -14.08


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •08.08.2022
21:00 / ТЕАТАР / Кротењето на опаката / Предворје на Св. Софија / Охрид

ВТОРНИК • 09.08.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Zrno exhibition / Културно информативен центар – Скопје
18:00 / ИЗЛОЖБА / CULT+ALT+REPEAT 2022 / Радио МОФ

СРЕДА • 10.08.2022
21:00 / ЛИТЕРАТУРА / Промоција на романот „На дофат“ од Ена Катарина Халер (Хрватска) / Буква
21:00 / ТЕАТАР / Театарска претстава “Balkan Bordello” од Јетон Незирај / Предворје на Св. Софија

ЧЕТВРТОК • 11.08.2022
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / Ден на младите 2022: Младинско волонтирање и Зелен активизам / Дом на култура „Билјана Беличанец“, Кисела Вода
20:00 / МУЗИКА / Валентина Лисица – пијано, Украина/САД / Црква Св. Софија / Охрид


ПЕТОК • 12.08.2022
18:00 / ФЕСТИВАЛ / 13.MakeDox warm up / Музеј на современата уметност Скопје
18:00 / ИЗЛОЖБА / CULT+ALT+REPEAT 2022 / Радио МОФ

САБОТА 13.08.2022
17:00 / МУЗИКА / Концерт на учесниците на меѓународниот музички мајсторски курс / Црква Св. Софија / Охрид
21:00 / МУЗИКА / Ирена Јосифовска; Александар Џермановиќ , Србија / Црква Св. Софија / Охрид


НЕДЕЛА • 14.08.2022
21:00 / МУЗИКА /Лука Дебарг – пијано, Франција / Црква св. Софија / ОхридКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / ЛИТЕРАТУРА / Конкурс за постер инспириран од италјански стрип
[во тек] / ФИЛМ / Дрим шорт 2022“.
[во тек] / ЛИТЕРАТУРА / Натпреварувачкиот настан „Отскочна даска“,.

ФЕСТИВАЛИ
03.09 / МУЗИКА / Здраво млади 12 / МКЦ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Дејан Ичев

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ