• Немате производи во кошничката.
TOP

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 26.07-01.08
Не е проблем да се предава за слободата, проблем е како да бидеме слободни! – Стефан Сидовски – Сидо

[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК • 26.07.2021
20:00 / ИЗЛОЖБА / Пресоздавање / Јулија Манојловска / МКЦ
20:30 / ТЕАТАР / Сви марш на плес / Скопско лето / Салон на национална опета и балет

ВТОРНИК • 27.07.2021
12:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Приказни од Пајко Маало / Марина Мијаковска / Музеј на македонската борба
20:30 / ИЗЛОЖБА / Белегот на времето / 10 автори / Мала станица
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

СРЕДА • 28.07.2021
21:00 / УМЕТНОСТ / Македонски визуелни уметници / Моника Мотеска / Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

ЧЕТВРТОК • 29.07.2021
18:30 / ЛИТЕРАТУРА / Филмски великани / Сунчица Уневска / Градски парк
19:30 / ИЗЛОЖБА / Изложба на Душан Стефановски / Мофовско културно лето / Младински образовен форум
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Деветка / Давор Драмиќанин / Буква
20:00 / ТЕАТАР / Драма изгубена во времето / НУЦК Трајко Прокопиев / Куманово
20:30 / КОНЦЕРТ / Модерниот дух на староградската песна / Скопско лето / Сули ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

ПЕТОК • 30.07.2021
21:00 / ТЕАТАР / Крилја / Штипски Народен Театар
21:00 / КОНЦЕРТ / Вода / Давор Јордановски / Куршумли ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

САБОТА • 31.07.2021
20:30 / ТЕАТАР / Фамилијарна посета во 03:14:07 – 7 минути порано / СЦ Борис Трајковски
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијата

НЕДЕЛА • 01.08.2021
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба / Димче Коџо / Стара скопска чаршијатаКОНКУРСИ

РОК 30.07.2021 / МакеДокс
РОК 20.08.2021 / Антево перо


ФЕСТИВАЛИ


29.07/01.08 / Drim Short
21.06/30.07 / Скопско лето
12.07/08.08 / Охридско лето
13/14.08 / Д Фестивал
15/21.08 / Здраво Млади
03/04.09 / BOSH Festival

 ____
ПРИГОТВИЈА


Уредник на рубрика: Анастасија Милевска
Илустрација: Андреј Павлов [Тема: Слобода]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ